Det ville ekstra – til topps med hund!

TOPPTUR MED HUNDEKJØRING SOM ANMARSJ – I HJERTET AV JOTUNHEIMEN

Tenk deg å slippe hele anmarsjen til ikoniske 2000-meterstopper i Jotunheimen, i stedet starter og avslutter du toppturen bak ditt eget hundespann. Vil du være med på vintereventyret, så heng på!

Jotunheimens 2000-meterstopper byr på spektakulær utsikt, herlig skikjøring – og lange anmarsjer. Nå har vi funnet trylleformelen som får fjellheimen til å åpne seg: Hundeslede!

HUSKY & SKI. Sammen med Gjendesheim turisthytte har vi på Jotunheimen Husky Lodge brukt covid-nedstengingen til å utvikle nye fjelleventyr. Ett av dem har vi kalt «Til topps med hund», og ideen er både enkel og eksotisk: I stedet for å tråkke i mer eller mindre flatt terreng i mange kilometer eller mil inn til foten av stortoppen du drømmer om å bestige, så hopper du på hundesleden og lar firbeint turfølge gjøre hele jobben. Menneskets beste venn har sjelden fortjent navnet sitt mer, og oppturen er ikke over: På selve skibestigningen får du følge av tindeveileder Sondre Kvambekk, en av landets fremste skiguider.

NYE STORTOPPER INNEN REKKEVIDDE. Med startpunkt på Gjendesheim eller Nasjonal turistveg Valdresflye og et helt hundespann til å dra deg og skiutstyret, åpner det seg helt nye og uante muligheter for toppturer i Jotunheimen. Sist vinter foretok vi testturer til 2368 meter høye Surtningssue – av mange regnet som toppen med Jotunheimens flotteste utsikt. Vi dro også på husky&skiturer innover Leirungsdalen, kranset av flere titalls 2000-meterstopper i ville og vakre Gjendealpene. Blant dem majestetiske Tjønnholdstind (2331 moh) og ikoniske Knutsholet. Om snøen og skikjøringen var bra? 1300 meter pur skilykke!

VIL DU VÆRE MED TIL TOPPS? Vinteren 2020 har vi satt opp historiens første utgave av Husky & Ski 18. – 20. mars. Fristes du av topptur og hundekjøring en annen helg, så skreddersyr vi gjerne et opplegg for deg – enten du vil ha komplett pakke med hundekjøring, skiguide og overnatting, eller kun ønsker å leie ditt eget hundespann for transport til og fra toppturen. 

SKREDDERSYDD VINTEREVENTYR. Korte bein og stor turlyst? Selv om Husky & Ski er utviklet for voksne, tilbyr Jotunheimen Husky Lodge og Gjendesheim i fellesskap flere andre hundekjøringsturer, samt familievennlig Camp Husky. 

 

Glimt fra testturer Til topps med hund:

>> Info & booking Til topps med hund 18. – 20. mars 2022

Skiguide Sondre Kvambekk

Tindeveileder Sondre Kvambekk har besteget alle toppene i Hurrungane på ett døgn, gått Høgruta i Jotunheimen på drøye 14 timer, og ble som 19-åring tidenes yngste til å bestige alle Norges 376 fjelltopper over 2000 meter (primærfaktor 10). I høstferien inviterer fjellgeita Sondre til tre eventyrlige dager med Gjendesheim som base og Jotunheimen som lekeplass.

SONDRE KV

Hundekjører Øyvind Jakobsen

Med erfaring fra hundekjøring i Alaska, Svalbard, Alta og Dovrefjell, har Øyvind sammen med kona Trine og datter Vilja etablert Jotunheimen Husky Lodge med 30 turglade og trente huskyer. I følge med Jotunheimen Husky Lodge kommer du tett på eventyrlig natur, hunder og mennesker.

6Y5A7825

>> Info & booking Til topps med hund 18. – 20. mars 2022